Стефановић: Неће бити пререгистрације трактора 

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће влади предложити нове измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима на основу којих пољопривредни произвођачи неће морати да пререгиструју тракторе и пољопривредне машине којима су издате трајне регистрације и старе регистарске таблице.
stefanovic, tanjug
Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

"Тачније, предложићемо да се изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима предвиди да старе таблице и потврде важе и даље уз поседовање одговарајуће потврде о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза", навео је Стефановић, саопштено је из МУП-а.

Он подсећа да је обавеза да се трактори и пољопривредне машине пререгиструју донета Законом о безбедности саобраћаја на путевима који је усвојен још 2009. године, а примена те одредбе је требала да почне 3. априла ове године.

"Изменама Закона које ћу предложити укинућемо одлуку о пререгистрацији трактора и пољопривредних машина, јер не желимо да пољопривредне произвођаче излажемо додатним трошковима", објаснио је министар.

danili
23.03.2019 • 19:06
Zasto. Sta fali da ih preregistrujemo.Nove tablice su i lepse,i bolje a i bebednije po ucesnike u saobracaju.
EUR/RSD 117.5042
Најновије вести