Ракић са замеником генералног секретара НАТО

ПРИШТИНА: Министар за повратак у косовској влади и председник Српске листе Горан Ракић пренео је данас заменику генералног секретара НАТО Мирчеу Џоан да је безбедносна ситуација на Косову јако крхка и да се управо зато морају уложити већи напори да не дође до ескалације, а да КФОР мора и даље да остане једини гарант мира и стабилности на овим просторима.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Ракић је казао да сви наредни кораци који буду предузимани морају бити у координацији са представницима српског народа, јер једино тако може доћи до најбољег решења за проблеме који данас јако забрињавају српску и остале невећинске заједнице.

”И данас истичем да једнострани потези могу довести до несагледивих последица које можемо спречити искључиво што хитнијим спровођењем договорених споразума и формирањем Заједнице српских општина”, казао је министар.

Он је заменику генералног секретара НАТО пренео и да Срби на Косову нису никада били нити ће бити део проблема, те да се морају поштовати њихова основна људска права.

”Увек смо били део решења, зато Вам и данас кажем да пружену руку сарадње нико не треба да злоупотреби”, нагласио је министар.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести