Ракић: На насиље ћемо одговорити мирним отпором народа

БЕОГРАД: Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да су Срби са Косова и Метохије добили чврсте гаранције да ће председник Александар Вучић и држава Србија бити уз свој народ, и поручио да ће српски народ на свако насиље мирним путем пружити отпор народа.
r
Фото: Tanjug

Ракић је новинарима, после састанка председника Вучића са политичким представницима Срба са КиМ, рекао да су Вучићу пренели да ће, уколико КБС, полиција или било ко други крене да отима имовину Срба са КиМ, искористити сва средства и демократским мирним путем пружити отпор, како је рекао, отпор народа.

Не знамо у шта ће се све то претворити и шта ће све то изродити уколико неко насилно буде одузимао нашу имовину, рекао је Ракић указујући да су њихова имовина и, како је казао, таблице и возила.

Ракић је истакао да Приштина води кампању за пререгистрацију возила и да је у њу уложила неколико милиона евра, али да су Срби препознали пропаганду и да су само две особе пререгистровале своја возила на северу.

Прецизиро је да ће уколико Приштина крене са насилном акцијом блокирати прелазе и улазе са севера ка централном Косову и југу.

Ракић је рекао да је Вучић са Србима са Косова и Метохије и када је најтеже и додао да ће председник имати састанак Савета за националну безбедност након којег ће се обратити новинарима.

Председник Српске листе је приметио и да састанак политичких представника Срба с КиМ са председником Вучићем никада није био краћи.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести