Ракић: 17. март 2004. године не сме ни да се заборави

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је, поводом обележавања мартовског погрома, да је српски народ из тешких тренутака излазио још сложнији у намери да опстане и остане на својим огњиштима.
rakic
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Ако нас питате какав осећај имамо када на данашњи дан обележавамо 18 година, када је за само два дана уништено 35 цркава и манастира, протерано 4000 Срба, страдало 19 и повређено више од хиљаду људи, спаљено преко 950 кућа, етнички очишћено шест градова и девет села и све то пред очима међународне заједнице, кажем вам, исти као и тог 17. марта 2004. године, када смо доживели други егзодус након 1999. године. Сећања на тај догађај не могу и не смеју да избледе, рекао је Ракић.

Како је саопштила Српска листа, Ракић је указао да 17. март 2004. године не сме ни да се заборави, нити да се понови и мора на њега увек да се указује јер и након дугих 18 година, ни за један од ових злочина нико није одговарао.

У неким од тада етнички очишћен градова ни данас нема Срба, нити постоји искрена воља да се њихов повратак подржи. Много тога до данас није обновљено. Зато и данас због правде ствари морамо назвати правим именом и непрекидно инсистирати да до правде дође, јер 17. март 2004. године не сме остати злочин без казне, подвукао је председник Српске листе Горан Ракић.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести