Опозиција у РС уложила жалбу, тражи да ЦИК поништи изборе

САРАЈЕВО: Представници опозиционих партија у Републици Српској предали су данас у Сарајеву Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ жалбу на утврђене резултате избора за председника и потпредседника Републике Српске.
Танјуг/видео/Јелена Тривић
Фото: Танјуг/видео/Јелена Тривић

Председник ПДП Бранислав Бореновић рекао је новинарима да од ЦИК-а очекују да поништи изборе у свим изборним јединицама у Републици Српској и да се избори понове у року од 14 дана.

Кандидат ПДП-а за председника Републике Српске Јелена Тривић оценила је да је ЦИК својом одлуком, како је навела, "угасио поверење грађана у правду", преноси Срна.

Одговарајући на питање на основу којих података је прогласила победу у изборној ноћи с обзиром да је на седници ЦИК-а речено да је то урађено у тренутку када је Комисија тек почела да броји гласове за ниво председника Српске, Тривићева је рекла да су то урадили на основу података добијених од посматрача.

Она је навела да ће признати да је погријешила уколико се то и докаже.

ЦИК БиХ донела је данас у Сарајеву допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за председника Републике Српске одржаним 2. октобра.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести