Најважније да је Српска сачувала стабилност

БАЊАЛУКА: Саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић каже да најбитније да је Република Српска успела да сачува стабилност, која је, како наводи, од одржавања избора била "нападнута од политичког Сарајева".
banjaluka
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Ковачевић је гостујући у Јутарњем програму РТРС-а поручио да су политичко Сарајево и један део међународне заједнице у протеклих месец дана покушали да учине све да Српска скрене са њеног мирног и стабилног колосека.

"Подржавали су протесте и радили су све да је дестабилизују", истиче Ковачевић.

Он каже да власт у Српској сада креће да се бави питањима од суштинског значаја због којег су им грађани дали поверење.

"Настављамо да повећавамо плате, пензије, издвајања за све значајне категорије, подстицаје за привреду. Усвојен је буџет. Паралелно крећемо у разговоре и очекујемо да ћемо ускоро формирати нову владу", најавио је Ковачевић.

О синоћњем протесту опозиције испред зграде Радио телевизије Републике Српске Ковачевић наглашава да никада Српска од свог оснивања није имала једну политичку екипу која, како је навео, "оволико мрзи победнике и представнике већинске воље грађана".

"Морамо рећи да је синоћ на пример Јелена Тривић представнике већинске воље грађана Српске назвала олошем, антиСрбима, организованом мафијашком хоботницом. Небојша Вукановић је наш скуп назвао скупом присилног робља. Назвати људе у Српској олошем могу само они који не желе добро Републици Српској" навео је Ковачевић.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести