На гробљу у Клокоту поломљен споменик

БЕОГРАД: На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу, а оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.
1
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Наводи се да је ова породична гробница подигнута 2008. године, а покојник сахрањен 2018. године, као и да је према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик сломљен крампом.

Канцеларија захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде прекопотребну заштиту српском народу на КиМ.

Како наводи Канцеларија, ово је нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту.

"Очигледно је да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру", наводе из Канцеларије за КиМ.

Такође, како кажу, овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору КиМ, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили.

Истичу да Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести