Момировић: Што пре Споразум о слободној трговини са Кином

БЕОГРАД: Влада улаже максималне напоре како би се што пре окончао процес закључивања Споразума о слободној трговини са Кином који ће допринети даљем напретку и економском просперитету наше земље, као и добре резултате у будућности, изјавио је данас министар трговине и председник српског дела Мешовите међувладине комисије за економску сарадњу са Кином Томислав Момировић након састанка са амбасадорком Чен Бо.
2
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO UNUTRAŠNJE I SPOLJNE TRGOVINE/ ĐORĐE KRSTIĆ

"Наша огромна шанса за додатни раст економске активности и запослености крије се у повећању трговинске размене са нашим традиционалним политичким партнерима, а један од њих је свакако Кина која се налази на другом месту у укупној размени Србије", навео је Момировић.

Прецизирао је да је наш извоз у Кину у последњих пет година повећан чак 15 пута и додао постоје реалне основе да се он додатно унапреди, саопштило је министарство.

Он је додао да је у првих девет месеци ове године вредност укупне робне размене износила 4,7 милијарди долара, што представља повећања од 23,8 одсто у односу на исти период прошле године.

"Србија не одустаје од својих економских циљева и наша привреда ће наставити да расте, чак и у овим комплексним спољно-политичким околностима, а даљим јачањем стратешког партнерства са Кином отварају се неограничене могућности за напредак наше земље и за наш извоз“, рекао је министар Момировић и захвалио  амбасадорки Чен Бо на искреној подршци Кине у даљем инфрастркутурном и економском развију Србије.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести