Момировић: Приштина наставља политику етничког чишћења

БЕОГРАД: Министар за спољну и унутрашњу трговину Томислав Момировић изјавио је данас да Приштина наставља политику етничког чишћења и да је очигледна намера Приштине да на Косову и Метохији не буде више Срба.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Коментаришући кампању бојкота српских производа на КиМ, као и то што су у амбалажу појединих српских производа на КиМ убачени меци, Момировић је рекао Танјугу да је то наставак кампање политике мржње које је пре 20 дана довела до упуцавања дечака од 11 година, а пре неки дан до изрешетаног аутомобила и рањавања једног Србина.

"Ми то нећемо дозволити. Ми смо отворени за преговоре, као што цео свет види, али успећемо да заштитимо интересе нашег народа, наше државе и наше економије", поручио је Момировић.

На питање који су инструменти Србији на располагању, Момировић је одговорио да је реч о потезима Приштине који потпуно одударају од понашања било ког актера у Европи. Како је рекао, то је потпуно супротно политици ЕУ отвореног тржишта ка чему стреми цела Европа и брутална манифестација политике која тежи стварању Велике Албаније.

"То се никада није десило. Када бисте рекли то некоме у Француској или Немачкој да су у "смоки" убацили чауре, они би помислили да смо луди. Разоружајте те људе и ту политику, вратите се преговорима. Нашим људима са КиМ поручујем да верују у своју државу, да се не повлачимо са КиМ, већ да смо, напротив, никада присутнији", поручио је Момировић.

Он је додао да је очигледно велика нервоза у Приштини, а ми, како је рекао, промовишемо отворено тржиште и зато смо основали Отворени Балкан како би што лакше функционисали и Срби и Албанци и Македонци.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести