Избори у Херцег Новом: Катић прогласио победу

ХЕРЦЕГ НОВИ: Носилац листе “Ни лијево, ни десно - правац Нови”, демократа Стеван Катић, прогласио је вечерас победу на локалним изборима у Херцег Новом.
c
Фото: Youtube Printscreen

Катић је рекао да "Демократска партија социјалиста нестаје са политичке сцене", пренеле су подгоричке ''Вијести''.

Нека се радује Херцег Нови и читава Црна Гора, рекао је Катић.

Претходно је лидер Праве Црне Горе Марко Милачић саопштио да је према пројекцијама те странке, коалиција "Ни лијево, ни десно. Правац Нови" освојила 37,8 одсто гласова, односно 10 мандата.

ДПС је у односу на резултат из 2017. пала за 30 одсто и има испод 3.000 бирача у овом тренутку и то је кључна порука коју је Херцег Нови послао, казао је Милачић.

Рекао је да је коалиција За будућност Херцег Новог и Боке освојила 19,81 одсто гласова или седам мандата, коалиција "Европски тим за Херцег Нови" окупљена око ДПС 19,1 одсто, односно шест мандата, Права Црна Гора 5,1 одсто односно један и два мандата, Новска листа седам мандата и УРА 8,13 одсто, односно два мандата.

Он је казао да је овај резулатат очекиван и да су то биле пројекције Демократа.

Резулатат је већи кад видидте против чега смо се борили, од центара моћи, организованих група, и све те прљаве кампање, казао је Катић.

Истакао је да је Херцег Нови задао "последњи ударац диктаторском режиму".

Актуелну владајућу коалицију чине Демократе, ДФ, Новска листа и СНП. Председник Општине је Стеван Катић, док је на челу Скупштине Никола Самарџић, обојица чланови Демократа.

Незванично: Ђукановићев Европски тим изгубио
 

Према незваничним резултатима на основу 100 одсто обрађених листића, највише гласова освојиле су Демократе Алексе Бечића, следи Европски тим, чија је окосница ДПС Мила Ђукановића, а следи листа За будућност ХН и Боке, предвођена Демократским фронтом, пренео је локални Радио Јадран.

Демократе су, према тим незваничним резултатима, освоиле 27,21 одсто или 10 мандата, Ђукановићев Европски тим 22,08 одсто или осам гласова, а За Будућност ХН и Боке19,47 одсто или седам мандата.

Исти број мандата је освојила Новска листа са 19,07 одсто гласова.

Црно на Бијело Дритана Абазовића је освојила 7,70 одсто или дваа мандата, а Права Црна Гора Марка Милачића 4,46 одсто или један мандат.

Ако у Херцег Новом буде реализована формула са парламентарних и локалних у Никшићу, по свему судећи Ђукановићев Европски тим је губитник и ових избора.

Власт на државном нивоу и у Никшићу формирале су Демократе са листом коју је предводио Демократски фронт, а позвали су да им се придружи и Абазовићева УРА, око које је окупљена листа Црно на бијело.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести