Херцег Нови је српски град

ХЕРЦЕГ НОВИ: Коалиција "За будућност Херцег Новог и Боке" одржала је завршни скуп у Херцег Новом уочи локалних избора, који ће у овом граду бити одржани у недељу, са којег је поручено да Нови може и мора боље и да је та коалиција кроз сарадњу са партнерима из Србије и региона створила могућност да ова туристичка сезона буде успешна.
mandic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)/mandic andrija
Поручено је и да су кроз та партнерства створени услови за регулисање проблема који се годинама не решавају, а који муче грађане херцегновске општине.
 
Поручено је, такође, да је Херцег Нови "српски град" и да не постоји привилегија и фотеља због које би та коалиција издала "гробове предака и уништила будућност деце".
 
Носилац листе коалиције ,,За будућност Херцег Новог и Боке'''' Иван Отовић казао је да ова коалиција ,,не обећава, него ради''''.
 
,,Претходних дана смо показали да наш рад даје резултате, разговарали смо са челним људима туристичких организација Београда и Западне Србије, добили уверавања да ће туристи из тога дела Србије, као и из Републике Српске доћи у Херцег Нови'''', рекао је Отовић.
 
Додао је и да је ова коалиција поносна на историјско наслеђе и због тога што је део "јединственог српског народа, да причамо српски језик у српском Херцег Новом".
 
"То не значи да не желимо сарадњу са другима, него да не дамо на себе'''', казао је Отовић.
 
,,Ако је Херцег Нови српски град, а јесте, ако је Херцег Нови град у коме су отпочеле литије, на приморју, у Зеленици, ако је Херцег Нови утемељен у вери, онда је природно да Херцег Нови одабере Ивана Отовића и његов тим из коалиције ''За будућност Херцег Новог и Боке'' зато што је она урадила највише на привлачењу туриста, а овај град живи од туризма", поручио је је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.
 
Он је рекао да је делегација те коалиције била у Београду, Новом Саду, као и да су посланик Милан Кнежевић и људи из коалиције разговарали са пријатељима из Москве и добили чврста уверавања да ће урадити оно што је у њиховој моћи да се одобре летови да се људи врате у Херцег Нови, да, како је рекао, имамо пуне плаже и хотеле.
 
"Наставићемо и наредних дана да радимо како би овде нормално профункционисао живот'''', поручио је Мандић, који је и лидер НСД.
 
Он је казао да ће извршити притисак на полицију Црне Горе да се зауставе ,,оне колоне које имају за крајњи циљ да униште туризам ове године у Црној Гори''''.
 
,,Влада је дужна да обезбеди да нема никавих протеста на приморју, јер овде треба да се зарађује, да се запосле наша деца, да се обезбеде плате и то можемо да урадимо и одговорност је на влади да то омогући'''', рекао је Мандић.
 
Председник ДНП и један од лидера ДФ, Милан Кнежевић, казао је да је Херцег Нови свих година таме и окупације био симбол отпора, чији барјак ДПС и Мило Ђукановић никада нису могли скинути са ваших светих зидина.
 
,,Уздигнута чела, гледајући вас у очи, заједно са лидерима ДФ и наше коалиције могу да вам поручим да Херцег Нови нераскидиво стоји уз идеологију, изворни програм и наше људске принципе, којих се нисмо одрекли ни у тренуцима када је било најтеже. Ми нисмо никад издали, ми смо све време знали и ко смо и шта смо, да смо Срби, да идемо у Српску православну цркву, да је наш патријарх Порфирије, да говоримо српским језиком и да не постоји та фотеља и привилегија због које бисмо издали гробове наших предака и уништили будућност наше деце”, поручио је Кнежевић, пренео је подгорички портал Борба.
EUR/RSD 117.3253
Најновије вести