Ђурић: Србија ће помоћи поплавама угроженим Србима на КиМ

ПРИЛУЖЈЕ: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да ће држава Србија помоћи свом народу на КиМ кога су ових дана задесиле поплаве.
Marko Đurić na KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Екипе су на терену, комисије потписују, каже Ђурић и истиче да ће држава Србија надокнадити штету људима који су је претрпели.

"Наравно, формирали смо, иако ово није област у којој имамо пуну надлежност, један штаб за ванредне ситуације, који настоји да те проблеме реши и мислим да је за ове људе веома важно што је комисија за накнаду штете већ на терену и што ће држава Србија, иако непосредно не може да врши власт, људима помоћи и око тих поплава", рекао је Ђурић у Прилужју, након донације теренског возила Центру за социјални рад у том месту.

Тај крај, како је рекао, нажалост ових дана погодиле су поплаве, излили су се и Ситница и Лаб, те су куће озбиљно угрожене, а некима је вода провалила у подруме.

"Око 120 кућа само у овом крају је угрожено, ми радимо, и јуче и данас екипе су на терену, комисије потписују, држава Србија ће надокнадити штету људима који су је претрпели. Мислим да је за ове људе веома важно што је комисија за накнаду штете већ на терену и што ће држава Србија, иако непосредно не може да врши власт, људима помоћи и око тих поплава. Канцеларија обилази ових дана, свакако ћемо се позабавити тим проблемом", јасан је Ђурић.

Ђурић: Не бих о америчком плану за Косово,Србија има свој

ПРИЛУЖЈЕ: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић није желео данас да коментарише тврдње о плану администрације САД за Косово у четири тачке и рекао да је права адреса за то - Стејт дипартмент.

"Ја не бих данас причао превише о политици, могу само да вам кажем да за то морате да питате Стејт департмент, ако неко зна нешто о томе, то су они и то је све што имам да кажем. Свакако имамо српски пакет за КиМ, али то је наш пакет", рекао је Ђурић у Прилужју, након донације теренског возила Центру за социјални рад у том месту.

Србија има "српски пакет" за КиМ, понавља Ђурић и додаје да за амерички, треба да се да пита Стејт департмент.Према писању медија, САД су припремиле специјални "пакет" за КиМ четири тачке који ће наредних недеља бити представљен најпре председнику Србије Александру Вучићу.Документ Стејт департмента тиче се директно статуса јужне српске покрајине и према неким најавама, може да одреди даљи стратешки правац наше државе.

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести