Брнабић: Влада и председник неће ћутати на неправде над Србимa

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић посетила је данас породицу Николе Недељковића, младића кога је тзв. Косовска полицијске служба ухапсила прииком обележавања Видовдана на Газиместану и поручила да Влада Србије и тим председника републике Александра Вучића неће ћутати на неправде које се дешавају Србима на КиМ.
1
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

“Као што је рекао председник Вучић у Њујорку, неки нас у Србији оптужују да што више помињемо Косово, то смо даље од ЕУ, али Влада Србије са тимом председника републике неће ћутати на неправду која се дешава Србима на КиМ и бићемо ту и за Николу и његову породицу.Тражићемо правду”, рекла је Брнабић после обиласка породице Недељковић.

Она је истакла да је дошла да породици упути пре свега људску подршку, али и да ће учинити све да истера правду за Николу.

“Ухапшен је 28. јуна на Газиместану, а онда осуђен на осам месеци затвора без икаквих доказа, са неким лажним сведочењима, да се узвикивао неке пароле које изазивају верску, националну мржњу и нетрпељивост”, рекла је Брнабић.

Она је додала да је дошла и да скрене пажњу на то како се спроводи владавина права на КиМ у како то Аљбин Курти каже “демократскијој држави од Србије”.

Она је навела да је пример Николе Недељковића само један у низу примера колико тамо, како је истакла, не постоји ни владавина права ни било каква правда кад се ради о Србима.

“Никола Недељовић је момак који није криминалац, он је друштвено одговорна особа, хуманитарац. Оно што је још занимљивије је то што је прошле године на сличан или скоро истоветан начин ухапшен држављанин Црне Горе Ристо Јовановић. Ристо Јовановић је ухапшен по пријави истог полицајца који је ове године ухапсио Недељковића и по истом том сведочењу и он је осуђен. Очигеледно је о чему се овде ради”, истакла је премијерка.

Она је навела да од када је Курти у власти у Приштини чак за 50 одсто се повећао број напада на Србе на КиМ, на српску имовину, повећао се број инцицената тако да је прошла година завршена са 128 разицитих инцидената.

"До сада имамо близу 100 напада на Србе само ове године и то пролази некажњено”, рекла је Брнабић.

Она је указала да се последњи већи инцидент десио 12. септембра када је, како каже, покушано убиство српског младића од 19 година Немање Митровића.

“Видећемо какав ће епилог тога бити, а све се дешава 2022. када је Курти укинуо право на глас Србима на КиМ, основно људско право. Ето о таквој се демократији ради”, рекла је Брнабић.

Поручила је да ће у понедељак адвокати одбране поднети жалбу за Николу Недељковића, а да ће она искористити тај дан да се још једном тим поводом обрати партнерима из ЕУ.

Мајка Недељковића: Надам се да ће Никола брзо доћи кући

Слободанка Недељковић, мајка Николе Недељковића, који је ухапшен приликом обележавања Видовдана на Газиместану од стране тзв. Косовске полицијске службе, после разговора са премијерком Аном Брнабић и директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем, изјавила је да се нада се да ће њен син, после жалбе која ће бити поднета у пондељак, брже изаћи из затвора.

Николу Недељковића је Основни суд у Приштини осудио на осам месеци затвора, а премијерка је рекла да ће у понедељак бити поднета жалба.

"Надам да ће Никола брзо доћи кући и да ће, ако већ кажу да су ''демократска држава'' увидети да ту нема криивчног дела, да није урадио ништа. Уосталом против Николе нема доказа и надам се да ће правосуђе поступити како треба", рекла је Слободанка Недељковић за Тан‌југ.

Мајка ухапшеног Николе је данас захвалила премијерки и Петковићу на доласку, истакавши да породици и њеном сину веома значи подршка.

"Надамо се да ће учинити све колико је у њиховој моћи да Николу најзад видимо у свом породичном дому. Њему много значи подршка свих у Србији, свих његових другара, пријатеља, свих који га подржавају. Он не зна да је премијерка код нас, изненадиће се. Држи се добро, брине се за нас, како ћемо ми то све издржати и докле год смо ми добро, како је рекао, и он је добро", пренела је Слободанка Недељковић.

Недељковић објашњава да је Никола студент и да жели да се бави хуманитарним радом, наводећи да се много везао за људе на КиМ и да их подржава у свему, због чега, је, каже, и ухапшен.

"Био је на Газиместану за Видовдан, да пружи подршку нашем српском народу. Поштује претке и све оно што су они учинлии за отаџину", рекла је она.

Каже да се преко медија сазнали да је Никола ухапшен и да је то за њих био шок.

"То је био велики шок за нас, ми смо преко медија сазнали да се то десило, муж је погледао на телефону и када је видео његову слику био је шокиран. Cherka је онда тражила начин да оде код њега, међутим, Канцеларија за КиМ је реаговала муњевито и послали су одмах адвокатицу код њега у притвор", рекла је Недељковић.

Премијерка Ана Брнабић посетила је данас породицу Николе Недељковића, младића кога је тзв.Косовска полицијске служба ухапсила прииком обележавања Видовдана на Газиместану и поручила да Влада Србије и тим председника републике Александра Вучића неће ћутати на неправде које се дешавају Србима на КиМ.

Она је истакла да је дошла да породици упути пре свега људску подршку, али и да ће учинити све да истера правду за Николу.

"Ухапшен је 28. јуна на Газиместану, а онда осуђен на осам месеци затвора без икаквих доказа, са неким лажним сведочењима, да се узвикивао неке пароле које изазивају верску, националну мржњу и нетрпељивост", рекла је Брнабић.

Она је додала да је дошла и да скрене пажњу на то како се спроводи владавина права на КиМ у како то Аљбин Курти каже "демократскијој држави од Србије".

Брнабић је навела да је пример Николе Недељковића само један у низу примера колико тамо, како је истакла, не постоји ни владавина права ни било каква правда кад се ради о Србима.

Ja
24.09.2022 • 13:01
Као што је рекао председник Вучић у Њујорку, неки нас у Србији оптужују да што више помињемо Косово, то смо даље од ЕУ, али Влада Србије са тимом председника републике неће ћутати на неправду која се дешава Србима на КиМ и бићемо ту и за Николу и његову породицу.Тражићемо правду”, рекла је Брнабић после обиласка породице Недељковић nesmese vise cutati na nepravdu previse se nepravde cini narodu to pravo srbija ima da,vise nemoze da,cuti pravde treba biti !!!
Ja
24.09.2022 • 13:02
Она је истакла да је дошла да породици упути пре свега људску подршку, али и да ће учинити све да истера правду за Николу.
To i jeste vase pravo i za pravdu nikolu pravda se treba braniti !!!
“Ухапшен је 28. јуна на Газиместану, а онда осуђен на осам месеци затвора без икаквих доказа, са неким лажним сведочењима, да се узвикивао неке пароле које изазивају верску, националну мржњу и нетрпељивост”, рекла је Брнабић !!!
Ja
24.09.2022 • 13:05
Она је додала да је дошла и да скрене пажњу на то како се спроводи владавина права на КиМ у како то Аљбин Курти каже “демократскијој држави од Србије”.

Она је навела да је пример Николе Недељковића само један у низу примера колико тамо, како је истакла, не постоји ни владавина права ни било каква правда кад се ради о Србима. Jeste tako to je istina sto svi mogu da vide narod godinama svakih zla i zl8cina dozivljavaju svaku nepravdu narodu cine to je godinama da se vidi nije samo danas !!!
Ja
24.09.2022 • 13:09
Никола Недељовић је момак који није криминалац, он је друштвено одговорна особа, хуманитарац. Оно што је још занимљивије је то што је прошле године на сличан или скоро истоветан начин ухапшен држављанин Црне Горе Ристо Јовановић. Ристо Јовановић је ухапшен по пријави истог полицајца који је ове године ухапсио Недељковића и по истом том сведочењу и он је осуђен. Очигеледно је о чему се овде ради”, истакла је премијерка to isto vidise i rade uvek nije prvi put svakoga koga hoce hapse bez nista
EUR/RSD 117.3738
Најновије вести