Абазовић: Темељни уговор ће бити потписан

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Дритан Абазовић изјавио је да ће Темељни уговор са СПЦ бити потписан, а да ће свако бити одговоран за своје потезе.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Питања која и даље изазивају неку недоумицу треба склањати са дневног реда на начин да се свим верским заједницама у Црној Гори омогући потпуно адекватан и исти третман", рекао је синоћ Абазовић за ТВЦГ коментаришући став председника Црне Горе Мила Ђукановића да "уколико буде потписан Темељни уговор са СПЦ какав је сада покренуће иницијативу за смену Владе".

Абазовић је навео да разуме политички контекст те изјаве, али да није за варијанте да се условљава Влада.

"Влада има свој програма рада, сви су били упознати када су исказали подршку Влади шта це бити задаци, овај задатак морамо да завршимо да би могли да се бавимо другим стварима", указао је Абазовић, додајући да се очекује јако тешка јесен и проблеми који нису генерисани у Црној Гори.

"Тако да ће се то дефинитивно десити, у овој или оној форми, али уколико неко после тога повуче политицки потез, ништа, сви ћемо сносити одговорност за оно што ће бити", рекао је Абазовић. Црногорски председник Мило Ђукановић најавио је да ће и формално покренути питање смене Владе уколико следеће недеље буде потписан Темељни уговор са СПЦ на начин на који је најавио премијер Дритан Абазовић.

Он је у интервјуу за Н1 оценио да у тексту тог уговора нису довољно заштићени државни интереси Црне Горе, као и да је све рађено веома трапаво.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести