За малог Гаврила: Дрес Александра Митровића продат за 149.010 динара

Дрес нашег фубалског репрезентативца Александра Митровића продат је у понедељак за 149.010 динара на аукцији на сајту “Лимундо”, а коју је иницирао наш суграђанин Жарко Сабљар, у сарадњи с Фудбалским савезом Србије (ФСС), а како би се сакупио новац за лечење малог Гаврила Ђурђевића.
приватна архива
Фото: приватна архива

- Изузетно сам задовољан новцем који је за кратко време скупљен путем аукције - казао Сабљар. - Вероватно бисмо успели да сакупимо много више, али је тренутно много опреме бројних врхунских спортиста на аукцијама. У међувремену је кошаркаш “Денвер нагетса” Никола Јокић поклонио свој дрес, потом Драган Стојковић Пикси, Ненад Милијаш... То је само показало колико је људима стало да мали Гаврило напокон отпутује на лечење. Чак су поједини грађани, који су учествовали у лицитацији, обећали да ће, без обзира што нису освојили дрес, одређену своту новца уплатити за лечење.

Сабљар наглашава да је изузетно мотивисан да настави с хуманитарним лицитацијама, посебно што је око половине потребног новца за Гаврилово лечење већ сакупљено. Он је најавио да ће се ускоро на аукцијама наћи дресови Стефана Пена, кошаркаша берлинске “Албе”, као и бившег репрезентативца Игора Ракочевића, те је позвао грађане да се поново прикључе акције.

Жарко Сабљар је најавио да ће се ускоро на аукцијама наћи дресови Стефана Пена, кошаркаша берлинске “Албе”, као и бившег репрезентативца Игора Ракочевића

Гаврило се прва три месеца правилно развијао и напредовао, али су родитељи убрзо приметили да је престао да помера руке и ноге и да отежано дише. Одмах су потражили стручну помоћ и установљено је да се ради о реткој неуромишићној болести, изузетно тешкој и прогресивној, која често има смртни исход. Болест је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Новац је потребан за генску терапију, рехабилитацију, окупационе терапије, као и за путне трошкове и смештај. Грађани могу помоћи и слањем СМС поруке са садржајем 973 и на број 3030.     

С. К-ч

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести