Вучевић са делегацијом амбасаде Француске

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састаo се са делегацијом амбасаде Француске u којoј су били отправник послова а.и. Фатих Акчал, директор Француског института у Србији Станислас Пјере и руководилац Француског института у Новом Саду Владимир Маринковић.
vucevic1
Фото: Град Нови Сад

Том приликом градоначелник им је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство што ће бити решено питање адекватног простора за Француски институт у Новом Саду.

Наиме, након договора са представницима Града Новог Сада, одлучено је да се Француски институт пресели из простора у Пашићевој улици, који је реституцијом враћен Српској православној цркви, на Булевар деспота Стефана бр. 5, у Креативни дистрикт. Реч је о просторијама корисне површине од укупно 398,7м2, а договорено је да закупац буде Влада Републике Француске, за потребе Француског института у Србији, који заступа Фатих Акчал, отправник послова Амбасаде Републике Француске у Србији. Како је речено током састанка Француски институт ће пословни простор користити за школу француског језика, као изложбени простор, али и као читаоницу и библиотеку.

Отправник послова Амбасаде Републике Француске у Србији Фатих Акчал захвалио се Граду на подршци, истакавши да Француски институт има важну улогу у приближавању француског и српског народа.

Званичници су изразили задовољство због одличне сарадње Новог Сада са три града департмана Вал д' Оаз која је резултирала потписивањем Споразума о сарадњи са градом Таверњи. Градоначелник Вучевић нагласио  је да такве споразуме Град намерава да потпише и са градовима Ленгиен ле Бен и Сен ле ла Форе, када се за то стекну неопходни услови, пре свега везано за ситуацију са пандемијом.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести