У понедељак годишњи концерт Балетске школе

Ученици Балетске школе ће у понедељак, 2. марта, у 19 часова одржати концерт на Великој сцени Српског народног позоришта, када ће публици приказати своје плесне вештине.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Таленат младих уметника Новосађани су препознали те су карте за концерт распродате истог дана када су пуштене у продају. Професорка у Балетској школи Десанка Бечелић објаснила је да је реч о централном догађају, те млади уметници с нестрпљењем ишчекују наступ да би се представили „домаћој” публици, а припреме су трајале од почетка школске године.

– На концерту ће се представити основци и средњошколци Балетске школе с три одсека: класичан балет, савремена игра и народна игра – казала је професорка Бечелић. – У првом делу концерта наступиће ученици Основне школе уз композицију „Игра часовника”, док ће средњошколци с Одсека за савремену игру представити кореографију „Хаве нотхинг то саy” Милене Угрен Гулас, која је наступ осмислила за мастар рад на Ротердамској академији. Први део концерта затвориће Одсек за народну игру, а у другом делу на позорницу ће изаћи ученици с Одсека за класичан балет и извести део балета „Буђење флоре”.

Ученица четврте године Одсека за народну игру у класи Славише Ђукића Нађа Тодић казала је да су припреме трајале месецима.

– Прво је било потребно да одлучимо које игре ћемо приказати, да осмислимо кореографију, те да се ускладимо с осталим извођачима – рекла је Нађа. – Представићемо игре из Гњилана и Призрена с Косова и Метохије, Врања... Највише уживам у играма из Призрена, за које је карактеристично да су покрети меки и лагани, а игра се на полупрсту и у папучама на малу штиклу.

Ученица осмог разреда у класи Биљане Његован Миња Јокановић објаснила је да ће публика имати прилику да погледа једночинку „Буђење пролећа” која се до сад није изводила.

– Наступићу с партнером Бојаном и задовољна сам како нам иде. Није било несугласица, одлично се слажемо, а професори су увек ту да нас посаветују – поделила је с нама Миња, и додала да има позитивну трему јер дуго спрема наступ па једва чека да изађе на сцену.    

С. К-ч

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести