Три улице и део Булевара Европе у новом руху

Пројектовање саобраћајних површина, водовода и канализације, али и јавног осветљења у деловима четири улице у граду, коштаће Управу за грађевинско земљиште и инвестиције мало више од 2,8 милиона динара, с ПДВ-ом.
1
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о Улици Арањи Јаноша, делу Булевара Европе и Улице цара Душана и новопланираној улици између Киш Ернеа и Илирске, а донета је одлука да се уговор додели новосадској фирми „Војводинапројект”, с подизвођачем „КЛМ инжењеринг ТМ”, који ће техничку документацију морати да заврше за 119 календарских дана.

Због изградње стамбених блокова, неопходна је реконструкција, али и изградња нове инфраструктуре, па би у стамбеном блоку између Улице Арањи Јаноша, Цара Душана и Булевара Европе требало испројектовати пешачке и бициклистичке стазе, али и предвидети реконструкцију дела коловоза у Цара Душана, од зоне прикључења Арањи Јаноша до Булевара цара Лазара.

Улица Арањи Јаноша је део секундарне уличне мреже и директно је повезана с Цара Душана, а преко Браће Груловић и с Булеваром Европе. Како је у тендерској документацији наведено, пут је у лошем стању, а планом су предвиђени двосмерни коловоз, обострани паркинзи и пешачке стазе. Осим тога, требало би испланирати и корекцију коловоза на делу Улице Цара Душана, од зоне прикључења Арањи Јаноша до Булевара цара Лазара.

У том кварту требало би реконструисати око 230 метара канализационе мреже у Арањи Јаноша, као и 220 метара на Булевару Европе.

Да би се обезбедио приступ новим објектима,

неоходно је изградити саобраћајницу која ће спојити Улицу Киш Ернеа и Илирску. Планирано је да та саобраћајница буде широка пет метара, а осим коловоза, уз регулациону линију су предвиђене обостране пешачке стазе. Пројектом би требало испланирати повезивање пешачких токова Киш Ернеа и Булевара патријарха Павла, као и уређивање површине испред објекта у Илирској, од кућних бројева 45 до 49.

У новопланираној улици је предвиђена реконструкција и изградња канализационе и водоводне мреже дужине око 120 метара, а пројектом би требало обухватити и кућне прикључке.

Због прикључења зграде на Булевару ослобођења 97, одговорни пројектант би требало да испланира и нових око 200 метара водоводне мреже у том делу булевара, од раскрснице с Улицом Августа Цесарца до раскрснице с Улицом Петра Драпшина.

Будући да у стамбеним блоковима, обухваћеним тендером недостаје јавна расвета или је пак у лошем стању, требало би испројектовати, а касније и поставити нову.

Ј. Вукашиновић

baba
28.01.2020 • 11:11
ulica i pesnik madjarski se zovu Aranj Janos a ne Aranji kao sto se ulica zove Brace Grulovic ,a ne Grulovici
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести