Свечано затворен "Калеидоскоп културе"

НОВИ САД: После пет недеља, 400 програма у које је било укључено више од 1.000 уметника и преко 60 организација из Новог Сада, а на више од 80 локација, затворен је Калеидоскоп културе богатим музичко-сценским програмом.
kaleidoskop01_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
"Ово је пројекат који траје целе године, јер сад креће четврта фаза - евалуација, оцена публике, на основу које ће се креирати програм за наредну годину. Надам се да ћемо следеће године имати опет пет недеља овако богатих, а 2021. године, када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, још квалитетнијих и бољих", рекао је Немања Миленковић, директор фондације "Нови Сад 2021" и додао да публика уме да цени квалтетан програм.
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
 
Затварање је почело када је сат симболично откуцао 20.21. Програм је отворио гудачки квартет "Камерата Академик" који је извео композицију "Паннониа Боундлеш" Александре Вребалов, која је компонована за Корнос Квартет 1997. године. Дело је коришћено такође у филму "Соупирс д''аме" канадске редитељке Хелен Дојл у балету "Мали принц". 
Фото: Дневник (Р. Хаџић), илустрација
После квартета који су чинили Ерне Шван (виолина), Ана Клем Аксентијевић (виола), Владимир Ћуковић (виолина) и Марко Милетић (виолончело), наступили су Лена Ковачевић, џез и поп певачица, новосадска уметничка група "Alice in WonderBand", као и Марко Дињашки и Ана Врбашки. Алтрфанк је пуштао елктронску музику која ће бити фокусирана на плес, јак ритам зачињен мелодичним бас линијама и заразним мелодијама синтисајзера.
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
"Поносна сам на Нови Сад зато што је креативан, а Калеидоскоп културе је доказ да овај град заслужује титулу престонице културе 2021. Поносна сам што сам вечерас овде”, рекла је Лена Ковачевић и истакла да је Нови Сад њена друга кућа, јер је везана за њега и приватно и пословно, с обзиром на то да су се њени родитељи, како сама каже, упознали и заволели баш овде.
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
"Нови Сад је ињекција уметничког света", изјавила је на крају Лена и најавила излазак нове песме у новембру и могућу промоцију пред Новосађанима.
Да подсетимо, концепт Калеидоскопа је осмишљен како би се јачали капацитети за припрему Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
EUR/RSD 117.3738
Најновије вести