Сади се 30 ликвидамбра на Булевару Европе

НОВИ САД: Поводом Дана планете земље, који се обележава 22. априла, на Булевару Европе се сади 30 ликвидамбара.
b
Фото: novisad.rs

Према речима чланице Градског већа за имовину и имовинско правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мире Раденовић, за садњу је изабрано баш то дрво, јер је веома отпорно на загађење и добро успева у урбаним срединама.

- То је иначе раскошно, прелепо дрво које ће красити Булевар Европе и бити симбол, не само пролећа, него и промена које уводи Управа за заштиту животне средине у намери да подигне свест грађана о важности очувања и унапређивања природне околине. То је заједнички задатак и Града и грађана да континуирано подижемо стандарде животне средине – истакла је Мира Раденовић.

Саднице су донација компаније „Meridian Tech“ d.o.o. а на основу Меморандума о сарадњи који је та компанија потписала са Министарством заштите животне средине.

- Уговор са Министарством потписали смо на три године, а Нови Сад је један од градова где реализујемо прву фазу пројекта. Заштита животне средине је глобални проблем и ми желимо да помогнемо што више, тако да ћемо реализовати акције у читавој Србији – рекао је представник компаније Дамјан Стаменковић.

Како је речно приликом садње ликвидамбра на Булевару Европе, за коју је задужено ЈКП „Градско зеленило“, то дрво треба да допринесе и умањењу емисије штетних гасова.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести