Приватне фирме чистиће центар града: Уклањаће се жвакаће гуме

Уклањање жвакаћих гума и сличних нечистоћа са тротоара и других јавних површина коштаће Град око 12,5 милиона динара с ПДВ-ом, односно готово 11,4 милиона без тог пореза.
centar novog sada dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Тај посао је на тендеру Управе за комуналне послове додељен новосадској фирми “Eurocom”, а уговор је склопљен на десет месеци. Јавном набавком обухваћено је одржавање улица у центру града и то око 82.125 метара квадратних поплочаних бехатоном, као и 12.000 квадрата асфалтних површина, али и оних обложених мермером и гранитом.

Како је се из тендерске документације може приметити, уклањање нечистоћа с бехатона планирано је у Дунавској улици, Змај Јовиној, Католичкој порти, Мите Ружића, на Кеју, те пешачких делова улица Лазе Телечког, Милетићеве Његошеве, као и улице Модене, Булевара Михајла Пупина (испред биоскопа „Арена“), Трга Републике и других. Чишћење мерменог и гранитног пополочања и асфалтних површина предвиђено је на Позоришном тргу, Тргу слободе, делу улица Модене, Краља Александра и другим.

Екипе одабраног предузећа излазиће на терен, по добијању радног налога, с тим да ће пре чишћења морати да документују, фотографишу, затечено стање, као и да прикажу како то све изгледа након завршеног посла. Осим тога, морају водити рачуна и да приликом сређивања јавних простора не оштете поплочање, те да за прање и чишћење не користе абразивне методе, попут пескарења, сувог леда и слично, нити хемикалије.

Ј. В.

Сремац
19.04.2021 • 12:37
Не могу да верујем да Градска власт може да нам избрише из памети слику специјалног возила,нових радних одела и "обучених радника" за ову врсту посла.Како то да више у ЈКП Чистоћи више нема тог возила ите пумпе високог притиска?Како тода "антиграфит екипа" није способна да уклони трагове жвака,већ се из буџета троше новци пореских обвезника?
EUR/RSD 117.3664
Најновије вести