Подршка у борби против зависности: Поруке и цртежи на необичном муралу

Акција „НС мурал” Удружења „Центар Дуга” одржана је јуче на углу Змај Јовине и Улице Модене у склопу дугогодишњег пројекта тог рехабилитационог центра „Ин је бити клин”.
duga1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

По речима нашег саговорника Александра Јанића Јане из Центра „Дуга”, у питању је покушај мењања неких ставова јер је очигледно да су се изгубиле оне праве вредности које су се некада много више цениле.

„Припремамо се за новембар, месец посвећен борби против болести зависности, и позвали смо грађане да нам се придруже у прављењу огромног мурала, који треба да пренесе поруку да је излаз из зависности могућ, али тежак“, рекао је Јана, и додао да је превентивна порука акције да се нека врата не морају отварати.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Члан Удружења „New point of culture” Ненад Јеловац рекао је да желе да на тај начин младима приближе уличну уметност, попут цртања графита или мурала, јер то може бити вид забаве у слободно време.

„Конкрено, имамо плакат у виду троугла и на једном његовом крају је сам пројекат „Ин је бити клин”“, рекао је Јеловац.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„На другом делу платна је свеопште слободно место за све оне који желе да напишу поруку подршке људима који се боре против болести зависности, док је трећа резервисана за еколошку тематику.

Музика је лек за душу, стога су енергичним наступом омладинци Зумба клуба „Фјужн” дали свој допринос и подршку акцији, а организована је и луткарска представа за најмлађе учеснике. Мурал ће током новембра бити постављен на неколико локација у граду.“

И. Миклоши

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести