Новосађани спас од високих температура потражили на Штранду

Новосадско купалиште Штранд, традиционално сваке године већини Новосађана помаже у борби против високих температуре.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Ових дана купача има и у преподневним сатима, док су највеће гужве након 17 сати и током викенда.

Колика је гужва на новосадском купалишту била у четвртак, показао је и паркинг испод Моста слободе, где је након 15 сати готово немогуће било наћи слободан простор за паркирање, како за оне који долазе на купање, тако и за све оне који живе у непосредној близни. Тако је скоро сваког дана.

- На Штранду сам од маја месеца – каже Гордана В. - Закупљујем кабину и ту сам сваки дан. У стану је веома топло и не могу да седим испод климе. Поред Дунава је много пријатније. Гужве на новосадском купалишту су почеле пре двадесет дана, баш како су и дани постајали све топлији.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Спас од врућине траже и родитељи с малом децом, јер овде има и садржаја за најмлађе, па су ту игралишта, али и незаобилазни песак.

- Када желим на миру да пијем кафу, доведем дете на Штранд – каже Сандра П. - Бирам део дана када није јако сунце и обавезно понесемо кантицу и остале играчке за песак. Дете ужива, а мама се мало одмори.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Спас уз воду

Милица Савовљев каже да спас од врућина обавезно потражи покрај воде: „Спас од врућине проналазим поред Дунава, али и на плажи Тисе у Новом Бечеју, као и одласком на базен. Поред воде је много лакше изборити се са високим температурама“.


Паркова за игру где малишани уживају у хладовини има на различитим дестинацијама плаже, што доста олакшава родитељима, па и они могу мало да се опусте. Ипак, за поједина игралишта улаз се наплаћује по 200 динара, јер нуде нешто богатији садржај за најмлађе.

У последње време нису случајни ни дечји рођендани на Штранду, а како сазнајемо од родитеља, цена зависи од кафића и понуде, па се у појединима наплаћује само оно што попију гости, док у другима наплаћују 4.000 динара као врсту закупа.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

С друге стране, они нешто старији уживају у доброј књизи, разговору и игрању шаха.

За оне који желе да уживају у понудама угоститељских објеката, који ове године раде пуном паром, биће потребно нешто више новца него прошле године, јер су цене веће у просеку за 50 динара како за пиће, тако и за храну.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Сада је за мини крофнице, којима ретко које дете може одолети, потребно 250 динара, а до скора су коштале 200. За кокице је, у зависности од величине паковања, потребно од 80 до 180 динара. Домаћа кафа је 149, еспресо кошта од 159 до 189, нес-кафа са шлагом 209, цеђена поморанyа 319, а лимунада 219 динара. Сокови су од 210 до 225, а за литру воде вам треба 400 динара. Точено пиво је од 219 до 300, а вино од 359 до 2.600, док су коктели до 735 динара.

Пљескавице су од 300 до 350, ћевапи од 360 до 540, оброци од 400 до 1.190, мекике су 200, крофне 200, а оброк салате од 620 до 690 динара.

С. Аничић Илић


Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.3253
Најновије вести