Навијачи не заборављају легенду Воше: Мурал и за Петра Никезића

НОВИ САД: Чланови клуба пријатеља ФК „Војводина” јуче су почели осликавање мурала фудбалског аса Петра Никезића на фасади зграде у Улици Народног фронта у којој је и живео. То је други у низу мурала с ликовима фудбалера ФК „Војводина”, док се први, на којем је слика Васе Рутоњског, налази на фасади Балзакове 18.
m
Фото: Privatna arhiva

Желимо да се одужимо легендама ФК „Војводина” који су нас задужили, како фудбалским умећем, тако и својом људском величином, казао је реализатор пројекта и члан Клуба пријатеља ФК „Војводина” Борис Приселац.

Како је додао, желе да, пре свега млађима, презентују легенде нашег фудбала, док ће се сам пројекат осликавања играча „Војводине”, које величају и ван ових простора, наставити и у годинама које предстоје.

Мурал је насликан уз сагласност породице, која је и бирала фотографију, а по речима Бориса Приселца, комшије су биле веома љубазне и дале су им одобрење. То је потврдио и председник Скупштине зграде, који је казао да су за мурал добили одобрење две трећине станара.

Мурал ми много значи, веома сам срећна што су одабрали баш мог оца, рекла је ћерка славног фудбалера Нина Никезић.

Јако ју је, додала је, дирнуо тај чин, живи у близини и зна да ће јој значити сваки пут када прође овуда.

Петар Никезић био је један од најистакнутијих играча генерације ФК „Војводина” која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, а остао је упамћен и као најбољи извођач слободних удараца, који су били снажни и прецизни, а по чему је и добио надимак Пера бомбардер. Четврти је на листи стрелаца с 254 постигнута гола, а током каријере одиграо је 587 утакмица за ФК „Војводина”. Фудбалер Петар Никезић, који се памти као прави „херој улице”, преминуо је у јулу 2014. године.

Д. А.

Salajcanin
24.10.2020 • 09:41
Kad će biti mural na Salajci gospodinu Tozi Veselinoviću?
EUR/RSD 117.2999
Најновије вести