Народна кухиња у Карловцима ради уз појачане мере опреза

У Народној кухињи, која делује под окриљем Црвеног крста у Сремским Карловцима, увођење ванредне ситуације ради спречавања ширења коронавируса није пореметило рад.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како каже секретарка карловачког Црвеног крста Марина Фодор, кухиња фукционише нормално, само уз примену препоручених мера заштите.

– Од проглашења ванредне ситуације, све мере заштите и превентиве се примењују – каже Марина Фодор. – Свим корисницима изнад 65 година односимо оброке. За то нам је локална самоуправа уступила возило и возача. За сада, сваког дана два волонтера су ангажована око поделе оброка суграђанима из угрожене категорије. Они који долазе по храну у наше просторије, стриктно се придржавају прописаног одстојања.

Марина Фодор напомиње да су куварице и раније имале заштитне рукавице и маске приликом припреме и поделе оброка, а сада су им обезбеђене и наочаре. Заштитна опрема је обезбеђена и за волонтере, који имају и идентификационе картоне.

Фото: Dnevnik.rs

Наша саговорница подсећа на то да је Општински штаб за ванредне ситуације на прекјучерашњој седници формирао волонтерски кол-центар за старије суграђане којима је потребна помоћ око доставе хране и лекова, и упућује све да се тамо пријављују. По њеним речима, на бројеве телефона 685-3087 и 685-3055 старији суграђани од прекјуче могу да се пријаве за доставу лекова и намирница. Пријављивање на поменуте бројеве телефона могуће је сваког радног дана од 8 до 19 сати, с тим што ће достава лекова и хране бити сутрадан између 9 и 13 сати.

На бројеве телефона 685-3087 и 685-3055 старији суграђани од прекјуче могу да се пријаве за доставу лекова и намирница. Пријављивање на поменуте бројеве телефона могуће је сваког радног дана од 8 до 19 сати, с тим што ће достава лекова и хране бити сутрадан између 9 и 13 сати

На исте бројеве телефона могу се пријавити и волонтери. Како кажу у новоформираном кол-центру, већ првог дана пријавио се одређени број, како пензионера, тако и волонтера. Истичу да људи све више зову и да има наговештаја пријављивања већег број младих спремних да у таквој ситуацији помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести