Најпознатија плажа од 1. маја спремно дочекује купаче

НОВИ САД: Све је спремно и припремљено за 111. купалишну сезону на Штранду, која званично почиње 1. маја и траје до 30. септембра – рекла је за “Дневник” помоћница директора ЈКП “Градско зеленило” Јелена Прица.
s
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Како је додала, сви услови за почетак нове сезоне су испуњени, а спремне су и спасилачке екипе и радници Прве помоћи на најпознатијој новосадској плажи.

Цене улазница остале су исте као и лане, те дневна кошта 50 динара, док сезонска стаје 1.345 , а са попустом 1.150 динара.

Како смо раније писали, на градској плажи Штанд урађена је дератизација и дезинфекција кабина, десикација 35.000 метара шетних стаза, а радници тог предузећа орезали су 36 кугластих багремова. Осим тога, урађена је и аерација и реконструкција травњака на местима где је било оштећења на укупној површини од 2.000 квадратних метара.

Подсетимо, уређене су и благајне, тоалети су у функцији, а постављене су инфо табле на пешачком делу стазе, док су травњаци третирани против крпеља. Безбедност купача повећана је кроз пројекат “Безбедна плажа”, којим је обезбеђен новац за нову спасилачку опрему – чамац за спасавање на води, спасилачке куле, инфо табле, мотороле и бове. Уз то, уговори о закупу кабина су обновљени, а с обзиром да је Нови Сад ове године понео титулу Европске престонице културе, Штранд ће, ако и претходних година, бити место великог броја спортско-рекреативних и културних дешавања.

Д. Андулајевић

persida
28.04.2022 • 14:37
bravo.lepa plaža
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести