На Штранд и убудуће за 50 динара, до 17. маја бесплатно

НОВИ САД: Купалишна сезона на Штранду почела је 01. маја, а улаз се неће наплаћивати до уторка, 17. маја, јављају из ЈКП “Градско зеленило”.
s
Фото: Arhiva “Dnevnika”

Како најављују, продаја сезонских улазница почеће 12. маја на главној благајни Штранда, сваког дана од 8 до 19 сати. Цене улазница се нису мењале, те ће дневна карта износити 50 динара, сезонска улазница без попуста коштаће 1.345 динара, док ће 1.150 стајати сезонска улазница са попустом за ђаке, студенте и пензионере. Закупци великих кабина имају право на четири улазнице, док они који закупљују мале могу да купе две улазнице, по цени од 300 динара.

Документација коју је потребно приложити је оригинал потврду на увид о плаћеном закупу кабине за текућу годину.

Из тог предузећа кажу да су у склопу припрема за 111. купалишну сезону радници урадили дератизацију и дезинфекцију кабина, третирали су травњаке против крпеља, обликовали су крошње на 36 кугластих багрема, а реконструисали су и травњак на 2.000 метара квцадратних. Обезбеђена је спасилачка и лекарска служба, а пројектом „Безбедна плажа“, кроз конкурс Министарства трговине, телекомуникација и туризма, обезбеђена су средства за нову спасилачку опрему.


Хуманитарни понедељак

Наставља се и акција „Хуманитарни понедељак”, поручују из “Градског зеленила”, у оквиру које се улаз на плажу понедељком неће наплаћивати, већ ће посетиоци плаже моћи да приложе новац, у складу са својим могућностима, у кутије обележене и предвиђене за то.

Сви грађани који имају потребу за помоћ у лечењу тешких и ретких болести, своје захтеве могу предати на главној благајни Штранда.


Пројекат је кажу реализован са циљем развијања свести посетилаца купалишта о томе колико је битно поштовати принципе, утврђене правилником службе спасавања на води, али колико је опасно и купати се у реци, а не придржавати се савета спасилаца.

И. Ба.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести