НА РАЧУНУ ОБЈЕДИЊЕНЕ НАПЛАТЕ “QR” код за смањење трошкова

Из ЈКП “Информатика” обавештавају кориснике да је Народна банка Србије увела нови начин плаћања уз помоћ “QR” (Quick Response) кода, који има за циљ да смањи трошкове платних трансакција и учини електронска плаћања једноставнијим. На овај начин грађани ће бити подстакнути да користе безготовинске облике плаћања.
JKP Informatika, Novi Sad Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Ради ефикасније употребе, напомиње се да је “довољно само да корисник усмери камеру телефона и скенира QR код да би се плаћање иницирало”. На тај начин смањује се могућност да корисник погреши приликом уноса података у вези с плаћањем. Популарност “QR” кода у свету константно расте, напомињу из “Информатике”.

Пратећи препоруку Народне банке Србије, али и светске трендове,ЈКП “Информатика” Нови Сад је међу првима имплементирала јединствени” QR” код и то већ на августовским рачунима који ових дана стижу на адресе корисника.

Подаци који су садржани у QR коду на штампаним рачунима довољни су да се без грешке и неупоредиво брже, формира налог за уплату, очитавањем на ПОС терминалима, односно у апликацији за мобилно банкарство. Овим је ЈКП “Информатика” још једном показала да је лидер у увођењу нових технологија и праћења светских трендова, како у Новом саду, тако и у региону.

С. С.

 

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести