На "Играма поред Дунава" учествовало око 120 одраслих и деце

Више од 120 грађана, који су се последњег викенда у августу затекли на Штранду, имали су прилику да учествују у спортским активностима “Игре поред Дунава“ које је организаовало Друштво спорт за све “Партизан 2”.
1
Фото: "Партизан 2!

Грађани и деца су се опробали у прескакању вијаче, играма лоптом попут одбојке и “између две ватре”, те у модерном плесу, рекреацији за жене и полигону спретности. 

Тренер модерног плеса и члан управног одбора Друштва спорт за све “Партизан 2” Тијана Радовановић истакла је да се управо током оваквих спортских активности открије и увиди колико деце није физички активно, те да чак не познају игре без којих је детињство незамисливо. 

- Највеће изненађење је било сазнање да већина деце не зна нити је икада играла “између две ватре”, као и да су се поједина први пут сусрела с вијачом и обручем - казала је Тијана Радовановић, додајући да су тренери приметили и да малишани немају моторичке вештине које би требало да буду развијене у одређеном узрасту, а које се најчешће стичу кроз игру. - То је свакако забрињавајуће, јер значи да се вероватно не крећу довољно нити да се рекреативно баве неким спортом, што потенцијално може лоше да утиче на здравље и развој. То нас је у Друштву забринуло али и мотивисало да покушамо да допремо до што више деце и одраслих и да их упознамо с оним што радимо. Охрабрује нас да су током три дана “Игара поред Дунава” многи прилазили како би се распитали о активностима које спроводе чланови “Партизана 2”.

Одржано је и заједничко загревање уз музику, на ком су рађене вежбе обликовања и током ког су тренери “Партизана 2” говорили о важности и значају бављења физичком активношћу и спортом од најранијег детињства. „Игре поред Дунава“ организоване су у оквиру пројекта „Укључи се у игру на обалама река и језера“ који спроводи Савез спорт за све Војводине.

С. Ковач

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести