Манифестација удружења „Чепом до осмеха” на Штранду

Удружење ”Чепом до осмеха” у суботу је организовало пету сајамску манифестацију ”Град хуманости” на  купалишту Штранд, како би промовисали, оснажили, умрежили и пружили подршку удружењима која брину о особама са инвалидитетом, ментално недовољно развијеним особама и деци са сметњама у развоју, и да на тај начин побољшају положај особа из рањивих група.
е
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Чланови удружења су имали прилику да се међусобно упознају, успоставе сарадњу, представе своје услуге и ручно рађене производе. Деца су склапала мозаик од пластичних чепова, правили играчке од рециклираних материјала, опробали су се у различитим друштвеним играма, а чланови удружења су продавали своје производе попут беyева, платнених торби и намирница.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Жеља нам је да укажемо на то колико су емпатија и солидарност битни у данашње време, али и да се чланови удружења друже, размене како позитивна тако и негативна искуства и да једни другима будемо ветар у леђа – казала је председница Удружења „Чепом до осмеха“ Вања Петковић и додала да је најпотребније да удружења заједно пишу пројекте и учествују на конкурсима из области свог рада како би особама с инвалидитетом живот био лакши и лепши. – Нажалост, немају често прилику да се умреже и покажу шта раде. Из тога и произилази значај манифестација оваквог типа, јер људи могу да сазнају бројне информације једни од других. Највећи изазоз за удружења је одрживост, да имају прилику да запосле особу с инвалидитетом и оне који ће водити удржење. У Новом Саду је развијена емпатија према особаама с инвалидитетом, али морамо бити видљивији, да понудимо решења и затражимо подршку.

Међу удружењима која су се представила на јучерашњем на сајму су УГ “Сунце”, УГ “Лице улице”, УГ МНРО из Бачке Паланке, УГ “Екологија и дете”, Тате Новосађани, Фондација “Први корак”, УГ “Из другог угла” из Ветерника, док је Миодраг Мика Петровић представио своју поезију.

С. Ковач

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести