Ликовна колонија Тамбурица феста окупила уметнике

Јубиларна, 10. ликовна  колонија „Тамбурица фест 2017“, окупила је у суботу у фоајеу чувеног старог бара на Петроварадинској тврђави крај „Терасе ликовног круга“, укључујући селектора, новосадског сликара и графичара Боривоја Попржана, 11 уметника.
kolonija.JPG
Фото: Dnevnik.rs

По речима директора званично најбољег фестивала етно-музике у Европи, који је крајем јуна уз учешће 600 извођача из осам земаља одржан у центру Новог Сада, др Јована Пејчића, ликовњаци су неизоставни део „Тамбурица феста“ од самог оснивања.

"Наш предан рад у очувању баштине огледа се и у чињеници да су на „Тамбурца фесту“ заступљени и обједињени сви видови уметничког израза, од музицирања, компоновања, књижевности, поезије, дизајна, сликарства…", рекао је на отварању колоније Пејчић и додао да посебна улога, наравно, припада ликовним уметницима.

"За десет година на нашој ликовној колонији учествовало је 90 сликара из земље и иностранства, који су урадили више од стотину дела на тему етномузикологије и ликовности. То је посебан легат и наш допринос Новом Саду, Европској престоници културе 2021. године, и неговању традиције у Србији", каже Пејчић.

З. Мл.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести