Хуманитарни понедељак на Штранду за лечење Соње Лукан

Акција „Хуманитарни понедељак“ биће одржана у понедељак, 12. септембра на Штранду и намењен је за лечење Соње Лукан. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца, у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
1

 

Са непуне три године, Соња је 1997. добила дијагнозу рабдомиосарком назалне орбите. Лечена је хируршки, хемиотерапијама и радиотерапијама у Београду, а након две године је дошло до рецидива и поновног лечења болести агресивним дозама цитостатика. Након тога је успешно завршила основну и средњу школу, да би се касније јавили нови здравстевни проблеми, као последица зрачења. Тада је лечена хируршки, али је тумор наставио да расте. Соња је на клиници у иностранству примила специјалну вакцину која убија туморске ћелије. Сада је на ред дошла ревакцина, а због висине трошкова лечења, породица је исцрпела све ресурсе. Новац је стога потребан породици за даље лечење у иностранству, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове и терапију, као и за путне трошкове и смештај.

У акцији за лечење Луке Ковачевића, прикупљено је 86.530 динара. Уколико суграђани имају потребу за оваквом врстом помоћи, своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда, кажу из ЈКП „Градско зеленило”.  И. Ба. 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести