Деца уживала у радионицама НДКЦ

Радионице у оквиру програма манифестације 63. Змајевих дечјих игара под називом „Да имам крила”, „Коцка до коцке”, „Птица мрдалица” и „Перје” одржане су између понедељка, 22. јуна, и петка, 26. јуна, у Новосадском дечјем културном центру – НДКЦ у Радничкој улици.
Mašti krila dali Foto: Novosadski dečji kulturni centar
Фото: Машти крила дали Фото: Новосадски дечји културни центар

– Називима радионица смо се прикључили Змајевим дечјим играма, чији је овогодишњи мото „Дигнуће ме скоро крила!” – казала је директорка Новосадског дечјег културног центра Александра Лукић. – На тај начин омогућили смо мали­шанима да се уметнички изразе и себе замисле с крилима. Тако смо подстакли њихову машту, да креирају и стварају. 

Новосадски дечји културни центар ове године смањио је број учесника у својим радионицама, али упркос томе, по директоркиним речима, интересовање је било веће од капацитета, те је свакодневно у њихове просторије долазило око 30 малишана.

Фото: Деца уживала у радионицама НДКЦ Фото: Новосадски дечји културни центар

– Током радионица бавили смо се летењем и темама везаним за лет и замишљали куда бисмо летели и шта бисмо све видели када бисмо имали крила – објаснила је модераторка радионица Љубица Тан­косић. – Углавном су долазила деца која су се пријавила на самом почетку, али су се нови малишани свакодневно прикљу­чивали. Неки од њих нас посећују већ годинама, док оне које први пут долазе срдачно дочекујемо и упознајемо.

Активности попут поменутих, по речима малишана, веома су занимљиве и на маштовит начин им испуњавају дан.

        Д. Андулајевић

Фото: Деца уживала у радионицама НДКЦ Фото: Новосадски дечји културни центар
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести