И Наташа Беквалац примила трећу дозу: Вакцинишите се

БЕОГРАД: Сви грађани којима је од пријема друге дозе вакцине прошло шест месеци, већ 10 дана могу да приме и трећу, тзв. бустер дозу, а данас је то учинила и поп певачица Наташа Беквалац.
Танјуг/ Страхиња Аћимовић/Наташа Беквалац
Фото: Танјуг/ Страхиња Аћимовић/Наташа Беквалац

Она је трећу дозу вакцине Фајзер примила на Београдском сајму, у присуству заменика градоначелника Београда Горана Весића и великог броја медијских екипа.

Беквалац је апеловала на све да се вакцинишу, јер је то једини начин да се вратимо нормалном животу.

Додала је да је њена бранша поготово погођена епидемијом корона вируса, што ју је, каже, као самохраног родитеља посебно погодило, а што јој је додатни мотив да апелује на све да се вакцинишу и заштите.

Она је навела да не разуме дискусије да ли се вакцинисати, јер је то једини начин да се заустави болест.

На питање новинара да ли би вакцинисала и своје дете, Беквалац је одговорила да ће њена ћерка сигурно вакцинисати.

Упитана да ли је спремна да на наступима позове људе да се вакцинишу, рекла је да није потребно да се деси нешто ружно да би нас опоменуло и мотивисало, да је за њене наступе услов да посетиоци буду вакцинисани и да њен лични пример довољно гласно говори.

На питање шта ако буде забране наступа, Весић је одговорио да "забране неће бити".

Весић се захвалио Наташи Беквалац што својим примером промовише значај треће дозе вакцине која нам, каже, пружа дуготрајнију заштиту од вируса и омогућиће да живимо нормално.

"Верујем да ће пример који је дала Наташа данас, бити позив другима, посебно млађима, с обзиром на њену популарност, да се вакцинишу. Позив и за трећу дозу, као и онима који нису вакцинисани", рекао је Весић.

Вакцина је, понавља, једини начин да се изађе из овакве ситуације.

"Наташа је из Новог Сада, али ово је национална акција и хвала што је дошла у свој главни град да промовишу вакцину", рекао је Весић.

Грађани код којих је од пријема друге дозе прошло шест месеци, добијају смс и мејл од еУправе, са обавештењем да могу да приме и трећу дозу на неком од вакциналних пунктова широм земље.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести