САД: Одобрена ексхумација гангстера Дилинџера

ИНДИЈАНАПОЛИС: Фамилија озлоглашеног гангстера Џона Дилинџера корак је ближе у остварењу захтева да се његово тело ексхумира пошто су за то добили одобрење власти америчке савезне државе Индијане.
1
Фото: Youtube Printscreen

Фамилија, наиме, верује да на гробљу у Индијанаполису није сахрањен Џон Дилинџер (1903-1934), који је у време Велике депресије, 30-их година прошлог века, сматран "државним непријатељем број један".

Федерални истражни биро (ФБИ) тврди да су њихови агенти убили Дилинџера 1934. године у Чикагу и да је потом сахрањен у Индијанаполису.

Ексхумација је планирана за 31. децембар, али ће се против те одлуке на суду даље борити управа гробља Краун хил.

Дилинџеров рођак Мајкл Томпсон, као и други чланови фамилије, верују да су агенти ФБИ убили погрешног човека у позориште у Чикагу 1934.

Тврде да имају доказе да је човек који је сахрањен имао другачију боју очију и да се отисци прстију не поклапају, преноси ББЦ.

ФБИ те наводе одбацује, називајући их "теоријом завере".

Крајем августа ФБИ је објавио да има "гомилу информација" које доказују да је Дилинџер, који је два пута успео да побегне из затвора, убијен у Чикагу.

У време потраге за Дилинџером је расписана награда од 10.000 долара. Он је предводио "Дилинџер банду", оптужену за низу пљачки банака.

Последње године Дилинџеровог живота приказане су у филму "Државни непријатељи" из 2009. године, а гангстера је глумио Џони Деп.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести