Решена мистерија тигра снимљеног на трајекту Јадролиније

ЗАГРЕБ: Иван Господнетић, угоститељ и власник ЗОО врта изнад града Хвара разрешио је мистерију тигра, који је снимљен у приколици на трајекту у недељу, на релацији Хвар - Сплит.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Господнетић, који је јуче тврдио да тигар није његов, објавом на Фејсбуку је саопштио да је ова животиња ипак привремено било збринута у његовом ЗОО врту, али да је отпрељен са острва и да ће живот наставити у службеном ризорту за дивље животиње у којем ће имати још квалитетнију бригу и услове.

Тигар је снимљен у недељу у приколици аутомобила на трајекту Јадролиније који је ишао са Хвара према Сплиту.

Снимак дивље животиње у приколици изазвао је велико занимање хрватске јавности, а Господнетић је сада потврдио да је тигар био на његовом имању.

"Тигар Симба био је збринут као мали на Хвару где смо преузели бригу о њему како би га спасили од лоших животних услови и сигурне смрти. Његово спасавање и збрињавање изискивало је скупу и велику администрацију. Уз то, обезбеђивање адекватног смештаја захтевало је поштивање строгих услова које смо задовољили и добили све потребне дозволе", навео је.

Објашњава да када су они збрину тигра, животиња је тада била мала, али су знали да ће, како каже, њен боравак на острву бити привремен.

"Сада је Симбу потребна додатна пажња и услови које би му овде тешко могли да обезбедимо. То је део процеса збрињавања животиње која је, у тренутку кад смо је преузели, била у тешком стању. Данас је Симба прекрасан, здрав тигар који, у складу са иницијалним планом, наставља живот у најбољим могућим условима", написао је Господнетић.

И даље, међутим, остаје нејасно како се Симба нашао у кавезу на приколици на трајекту у власништву Јадролиније, који тврди да нису имали појма шта се налази у приколици.

Тврде да њима није био пријављен превоз животиње, већ само возило са приколицом.

Из Јадролиније појашњавају да о превозу дивље животиње на трајекту нису имали сазнања и да им није био пријављен превоз животиње већ само возила са приколицом.

Портпаролка Јадролиније Марија Запутовић рекла је јуче за Хину да посада није надлежна за проверу садржаја камиона и приколица и нагласила да је према Правилнику забрањен превоз дивљих животиња.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести