Приходи Њујорк Тајмса потукли прогнозе са Вол Стрита

ЊУЈОРК: Приходи компаније Њујорк Тајмс у трећем кварталу, објављени данас, надмашили су прогнозе са Вол Стрита, захваљујући расту броја претплатника на дигитално издање вести ове медијске кућа током пандемије Ковид-19.
njujork-tajms.jpg Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Акције њујоршког издавача скочиле су за скоро 4,0 процента пре званичног отварања берзе, јавља Ројтерс.Приход од претплате порастао је за 12,6 посто на 300,95 милиона долара у трећем кварталу, док је приход од огласа пао за 30,2 процента на 79,25 милиона долара, саопштио је Њујорк Тајмс.

Укупан приход компаније је у посматраном периоду склизнуо за 0,4 одсто на 426,9 милиона долара, али је упркос томе премашио пројекције аналитичара који су предвиђали износ од 411,8 милиона долара, према ИБЕС датотеци Рефинитива.Компанија се годинама фокусира на то да њене вести, укрштенице и подкаст производи буду доступни корисницима само на бази претплате, како би смањила ослањање на приход од оглашавања и компензовала пад броја читалаца штампаних издања.

Приходи од продаје огласног простора су већ дуже време непредвидиви, јер су компаније смањивале буџете за огласе како би се избориле са наглим падом пословања због разних мера ограничења увођених због корона вируса.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести