Мађарска: Награде за возаче који поштују ограничење брзине

БУДИМПЕШТА: Мађарска полиција покреће апликацију која ће наградити возаче који возе у оквиру прописаних ограничења брзине.
e
Фото: Pixabay.com

Корисници ОББПоинт апликације ће добијати бодове, уколико редовно возе по правилима, те ће касније моћи да их искористе за попусте и поклоне у продавницама и код различитих добављача услуга, преноси сајт Плутон Логистикс.

На основу координата локације, софтвер зна која ограничења брзине важе за дату руту, а ажурираће се редовно како би могао да идентификује периодична ограничења.

Не сматра се прекршајем ако неко на кратко прекорачи максималну брзину у кратком периоду, на пример да претекне друго возило, под условом да возач након завршеног маневра успори до ограничења брзине.

Уз ОББПоинт бодове могу сакупљати не само одрасли, већ и деца која путују аутомобилом или друга одрасла особа која путује поред возача.

Систем је дизајниран за покретање апликације на два телефона паралелно у возилу.

Деца која користе верзију апликације дизајнирану за њих могу да бирају различите ликове (детективе, полицајце…), а могу и да се међусобно такмиче и пореде резултате.

Програм предвиђа и да ће сами возачи моћи да се такмиче - на основу бодова прикупљених у редовном саобраћају, играчи ће добити титуле, те ће се потом извлачити награде међу онима истог ранга.

У овој игри ће моћи да се освоји вредан телефон или чак аутомобил.

Мађарска полиција истиче да не постоје правне препреке за овај лојалити програм, као и да се кроз ОББПоинт неће прикупљати подаци о возачима и возилима, те да ово није званичан систем за мерење и контролу брзине.

Апликација се, наравно, може укључити и искључити у било ком тренутку.

ОББПоинт Апп ће бити бесплатна и постојаће ИоС и Андроид верзије.

Лансирање се очекује у наредним данима, односно у првој половини августа.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести