Купили кућу Ал Капонеа за 10 милиона $, сад хоће да је руше

МАЈАМИ: Кућа на југу америчке савезне државе Флорида, која је скоро две деценије припадала познатом гангстеру Ал Капонеу, планирана је за рушњење.
k
Фото: Tanjug (AP Photo/Alan Diaz)

Како је пренео "Мајами Хералд", нови власници деветособне куће у Мајами Бичу планирају да је сруше, након што су је купили за 10,75 милиона долара овог лета.

Један од власника Тод Глејсер, изјавио је за "Хералд" да је кућа, која се налази на око метар испод нивоа мора, оштећена поплавма и подземним водама, пренео је АП.

Нови власници планирају да изграде нову кућу од два спрата, са осам соба, осам купатила, ђакузујем, спа центром и сауном.

Ова кућа је обично смеће. Представља срамоту за Мајами Бич, додао је Глејсер.

Сувласник куће је Глејсеров пословни партнер Нелсон Гонзалес, грађевински инвеститор и потпредседник "Беркшир Хатавеј Хоум Сервиса".

Капоне је 1928. године купио кућу на Флориди за тадашњих 40.000 долара и често се тамо враћао, где је и умро од срчаног удара 1947. године.

Три унуке Ала Капонеа планирају да продају 174 предмета њиховог деде на аукцији 8. октобра у аукцијској кући "Витерелс" у Сакраменту, додаје АП.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести