Коперфилд није одговоран за повреду гледаоца

ЛАС ВЕГАС: Славни мађионичар Дејвид Коперфилд јесте био немаран, али није одговоран за повреду Британца Гевина Кокса током извођења трика, утврдио је амерички суд.
p
Фото: Youtube Printscreen

Порота суда у Невади закључила је да се 58-годишњак сам повредио током чувене Коперфилдове мађионичарске тачке нестајања у Лас Вегасу 2013. године.

Најплаћенији мађионичар на свету изводио је тачку „Срећних 13” више хиљада пута без проблема, наводи ББЦ. Међутим, у априлу је био приморан да суду открије своју мађионичарску тајну.

У овој илузији учествује 13 насумично одабраних гледалаца из публике, који на позорници „нестају” након што их прекрије завеса, да би се потом појавили у задњем делу сале, приликом чега треба да изађу из зграде и поново уђу на задњи улаз позоришта.

Кокс је пао док су га позоришни радници водили кроз те пролазе. Одведен је у болницу са ишчашеним раменом. Лекари су му, како каже, касније дијагностиковали повреду мозга. 

Повређени је у тужби навео да је потрошио више од 400.000 долара на лечење. Он тврди да су у ходницима били остаци грађевинског материјала, али Коперфилд каже да је он прошао истом стазом раније и да је све било чисто.

Кокс је тужио и хотел МГМ и Коперфилдову компанију који су такође проглашени одговорним за немар, али је суд навео да ни они, као ни Коперфилд, не треба да плате финансијску одштету Коксу за повреде.

EUR/RSD 117.3209
Најновије вести