Камповање: Одмор из снова за целу породицу

Камповање је, по многима, најзабавнији породични одмор који би малишани, кад га једном доживе, понављали сваког лета.
kamp satori
Фото: pixabay.com

Стога, доносимо неколико корисних савета за незабораван летњи провод у којем ће гарантовано уживати цела породица.

Близина кампа и избегавање гужви: Како бисте смањили стрес, бирајте камп до којег нећете морати да путујете кроз гужву и чекате у колонама.

Осигурајте додатне активности за децу: Изаберите камп са што више активности у којима ће деца (а и ви) моћи да уживају и да се добро забаве. Нећете погрешити ако се одлучите за онај који има, рецимо, адреналински парк, спортске терене, анимацијске програме...

Камповање и удобност? Да, и то је могуће. У већини кампова шатор (ако га немате) можете и да изнајмити. Притом, ако баш и нисте љубитељ ове врсте смештаја или не желите да се одрекнете комфора и удобности, изаберите камп који има неколико опција смештаја. Модерни кампови не нуде само смештај у шаторима, већ су у понуди и смештај у мобилним кућицама које нуде сву удобност дома, али с незаборавним погледом на околну природу. Рецимо, све популарнији „глемпинг“, у којем сте смештени у еколошким дрвеним кућицама и окружени природним материјалима попут ланене постељине, занимљива је могућност за породицу с децом.

Фото: pixabay.com

Не носите превише ствари: Изазов је спаковати све потребно једној породици за вишедневни одмор, те је стога најбоље држати се основног. Треба вам одећа за топлије, хладније и кишне дане, затим спортска обућа, а било би добро и да не заборавите лампе.

Киша вам неће уништити боравак у кампу: Иако то баш и није идеално време за летовање, кишни дан на камповању отвара бројне друге могућности. Понесите, рецимо, друштвене игре које можете да играте с децом.

Додатна уштеда: Када помишљамо на летовање, аутоматски помислимо на море. Ипак, све је више и оних који се одлучују да шатор поставе и негде на континету. Лепо се одморе и без таласа, а притом и фино уштеде на разлици у цени смештаја и услуга.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести