Више од 50.000 људи тражи обнову врта у Белој кући

ВАШИНГТОН:Више од 50.000 људи у САД потписало је петицију на интернету којом се прва дама Џил Бајден позива да вр ати врту Беле куће „стару славу“ из времена Џеки Кенеди.
bela kuca, pixabay
Фото: Pixabay

Бивша прва дама Меланија Трамп прошле године уклонила је дрвеће и неко живописније цвеће из врта који амерички председници често користе за обраћање и конференције за штампу, а Организатори петиције позивају Джил Бајден и Дагласа Емхофа, супруга потпредседнице САД Камале Харис, да се ангажују и врате башти претходни изглед какав му је првобитно дала бивша Прва дама Джеки Кенеди 60-их година прошлог века, преноси ББЦ.

Иако, се у петицији наводи да је Меланија Трумп уклонила дрвеће трешње које су поклон Јапана, амерички медији су саопштили да су то заправо била стабла јабука и да су она поново засађена на другом месту.

Супруга Доналда Трампа је у време промена била критикована због ангажовања око тог посла док је земља била у проблемима са пандемијом Ковид 19, од чијих је последица у том тренутку већ преминуло око 150 000 људи.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести