Воцап објавио да одлаже измену услова коришћења

САН ФРАНЦИСКО: Воцап је објавио да за три месеца одлаже промене услова коришћења, након што су многи корисници избрисали апликацију у страху да ће тај сервис за поруке делити њихове поверљиве податке с Фејсбуком.
WhatsApp ilustracija/pixabay.com
Фото: pixabay.com

Измене је требало да ступе на снагу 8. фебруара, а сада је фирма објавила да се то неће догодити пре 15. маја.

Воцап је овом објавом и кампањом о задржавању старих услова коришћења сервиса покушао да спречи масовни прелазак корисника на друге платформе, пише агенција Ројтерс.

Воцап је истакао да ажурирање неће утицати на то да се више података дели с Фејсбуком, већ је, пре свега усмерено на помоћ другим фирмама да боље комуницирају с клијентима преко те платформе.

Знамо да је дошло до конфузије и дезинформација око тог ажурирања и желимо да објаснимо наше принципе и чињенице, нагласили су у саопштењу на блогу.

Разговори и преписка на Воцапу, као и локација и именик и даље ће бити шифровани, па ни Фејсбук ни Воцап неће имати могућност да корисите те приватне информације, тврди компанија.

Најава о ажурирању услова коришћења прошле недеље је створила панику и изазвала бес код бројних корисника који су рекли да се ради о напуштању основних вредности Воцапа који је и стекао бројне кориснике управо репутацији да су на овој платформи подаци корисника заштићени.

Међутим, штета је већ учињена - ових дана забележен је велики пораст скидања апликација попут Сигнала и Телеграма с Епл и Плеј стора.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести