Проверите да ли је неко пријављен на ваш Фејсбук профил да шпијунира

Ако вам се икада догодило да нисте сигурни јесте ли се одјавили са свог профила који сте користили на туђем уређају и ако сумњате да вас након тога неко шпијунира, доносимо вам савет како да то проверите и спречите.
facebook, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

Фејсбук има технологију која прати где је ваш профил пријављен и може вам помоћи да се одјавите или заштитите свој профил од људи који га покушавају хаковати, пише The Sun.

Фејсбук вам може дати податке о локацији уређаја на којима се користи ваш профил. Такође вам може рећи о каквом је уређају реч, врсти претраживача и датуму и времену када је последњи пут приступљено профилу. Ако нешто не изгледа како треба, можете окончати било коју активну Фејсбук сесију с оне на којој сте пријављени. Само требате следити ове кораке за приступ информацијама с компјутера или мобилног телефона.

 

Како преко компјутера видети уређаје на које је Фејсбук пријављен?

Прво отворите веб претраживач који користите и пријавите се на свој Фејсбук. Затим кликните стрелицу падајућег горњег менија на почетној страници и одаберите "Поставке" (Settings).

На страници "Поставке" треба да кликнете на "Сигурност и пријава" (Security and login), што би се требало појавити као опција на левој страни екрана. Затим пређите мишем до одељка "Где сте пријављени" (Where you're logged in).

Овај одељак ће вам показати све уређаје на којима је ваш Фејсбук пријављен, укључујући и све који су тренутно активни. Такође ћете моћи видети време и датум када се пријава догодила, који тип уређаја се користи и локацију.

Ако кликнете на три вертикалне тачке с десне стране сваке наведене сесије, моћи ћете да се одјавите или да пријавите да то нисте ви. Такође ће вам бити понуђена могућност "Одјава са свих сесија" (Log out of all sessions).

Како сa мобилног телефона видети уређаје на које је Фејсбук пријављен?

Ако желите проверити где је ваш Фејсбук пријављен путем апликације на мобилном телефону или таблету, процес је врло сличан. У апликацији ћете морати кликнути на три хоризонталне линије у доњем десном углу.

Затим идете доле док не видите "Поставке" (Settings) и кликните ту. Када сте у "Поставкама", померите се на "Сигурност" (Security) и кликните на "Сигурност и пријава" (Security and login). Тада ћете виђети одељак "Где сте пријављени" (Where you're logged in) и кликните "Прикажи све" (See all) да бисте видели све уређаје.

Као и код компјутерске методе, моћи ћете видети време и датум када се пријава догодила, који тип уређаја се користи и локацију. Ако кликнете на три вертикалне тачке с десне стране сваке наведене сесије, моћи ћете се одјавити или пријавити да то нисте ви. Такође ће вам понудити могућност "Одјава са свих сесија" (Log out of all sessions).

(klix.ba)

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести