Маск запосленима у Твитеру: Укида се рад од куће

ЊУЈОРК: Нови власник Твитера, Илон Маск, обавестио је мејлом запослене у компанији да се припреме за „тешка времена која предстоје“ и да се забрањује рад од куће, осим ако он то лично не одобри, известио је "Блумберг њуз".
d
Фото: pixabay.com

Нова правила, која одмах ступају на снагу, предвиђају да запослени буду у канцеларији најмање 40 сати недељно, додао је Маск у мејлу у који је увид имала њујоршка агенција.

Он је навео да “нема начина да се улепша слика" о економским изгледима нити како ће то утицати на Твитер као компанију зависну од реклама.

Твитер је под Масковим вођством скоро две недеље, а за то време он је отпустио отприлике половину радне снаге и већину дотадашњих високих менаџера.

Нови шеф ове друштвене мреже је подигао цену претплате на Твитер Блу опцију (приступ премијум функцијама) на 8,0 долара, која укључује и верификацију корисника. Маск је у мејл поруци радницима додао да жели да претплате чине половину прихода Твитера.

Пре Масковог доласка, Твитер је имао трајан аранжман са запосленима за рад са било ког места, при чему су се многи од њих на статру определили за рад на даљину због пандемије. То је била једна од првих тема на заједничком састанку Маска са особљем Твитера након што је пролетос најавио куповину те компаније. Он је још тада рекао да је против рада на даљину и да ће одобравати изузеће од тог правила искључиво од случаја до случаја.

Пред нама је тежак пут који ће захтевати интензиван рад за постизање успеха“, написао је Маск у поруци запосленима. У другом мејлу је додао да је „у наредних неколико дана апсолутни приоритет проналажење и суспендовање свих верификованих ботова/тролова/спамова” са ове друштвене мреже, наводи "Блумберг".

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести