Летећа опсерваторија агенције НАСА има нова открића о Месецу

ЛОНДОН: Летећа опсерваторија агенције НАСА "Софија", која детектује феномене видиљиве под инфрацрвеним светлом, дошла је до "узбудљивих нових открића" о Месецу. Америчка свемирска агенција није открила детаље о новом открићу, који ће бити саопштени на конференцији најављеној за 26. октобар.
e
Фото: pixabay.com

НАСА је саопштила да ово откриће доприноси њеним напорима да дође до сазнања о Месецу као подршци истраживањима дубоког свемира, преноси Индипендент.

"Софија" је модификовани Боинг 747 који може да лети у вишим слојевима атмосфере. Авион носи телескоп који омогућава да се добије јасан поглед на Сунчев систем и шири свемир. Телескоп прикупља инфрацрвено светло, што значи да омогућава детектовање феномена који нису видљиви под обичним светлом.

Конференција поводом новог открића биће одржана у Великој Британији 26. октобра, а аудио снимак са овог догађаја биће емитован уживо на сајту НАСА.

НАСА је покренула програм "Артемис", који има за циљ да на Месец пошаље "прву жену и следећег мушкарца" до 2024. године.

Драган
23.10.2020 • 00:15
Ох тако је узбудљиво, НАСА и холивуд снимају нови филм о Месецу, као ономад 1969 са оном шклопоцијом
EUR/RSD 117.3253
Најновије вести