Фејсбук интегрише поруке с Вотсапа, Инстаграма, Месинџера

ЛОНДОН: Компанија Фејсбук планира да интегрише услуге размена порука апликација Вотсап (WhatsApp), Инстаграм и Месинџер, јавља Би-Би-Си позивајући се на писање Њујорк Тајмса.
fejsbuk
Фото: Tanjug (AP Photo/Richard Drew, File)

Из компаније су за Би-Би-Си кратко поручили да су на почетку “дугог поцеса”.

Наиме, њујоршки лист наводи да је тај план лични пројекат оснивача Фејсбука Марка Закерберга, а када буде завршен, интеграција ће значити да ће корисник Фејсбука моћи да комуницира с неким ко има само налог на Вотсапу.

Ово је, како се наводи, тренутно немогуће, пошто поменуте апликације немају заједнички изворни код.

Посао спајања три елемента је међутим почео, пише Њујорк тајмс, а очекује се да ће бити завршен до краја 2019. године или почетком следеће године.

Закерберг је у више наврата инсистирао на овом плану како би тројство услуга учинио кориснијим и повећао време које корисници проводе користећи те апликације.

Желимо да направимо најбоље могуће искуство дописивања, а људи желе да дописивање буде брзо, једноставно, поуздано и приватно. Радимо на стварању већег броја наших производа за размене порука које су од почетка до краја шифроване и разматрамо начине да олакшамо могућности повезивања са пријатељима и рођацима на друштвеним мрежама, наведено је у саопштењу Фејсбука.

Такође је наведено да трају многе “дискусије и дебате” по питању тога како би систем евентуално функционисао.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести