Крстарење Јадраном луксузним бродом „Freedom”

Многи (нарочито они који су пробали) би се сложили да је крстарење један од најбољих начина да се море упозна, доживи и запамти.
cruiseyachtfreedom
Фото: cruiseyachtfreedom

То, без сумње, знају  и они који тако нешто нуде путницима - без обзира да ли је реч о крстарењу за свега неколико људи, па до оних који се организују за више хиљада туриста.

Нешто између нуди пловидба бродом “Freedom”, током које се обилази неколико острва у Далмацији, тачније за осам дана посети се исто толико острва што је свакако јединствена понуда на хрватској обали, одувек познатој по својим острвима и њиховим природним лепотама.

Полазак ове јахте и почетак пловидбе је из Сплита, одакле се креће у занимљиву и надасве пријатну постоловину. На путу се обилазе Брач, Вис, Бишево, Хвар, Мљет, Ластово, Корчула и Шолта и на истом месту где је и почела пловидба се и завршава - у Сплиту, а између је осам узбудљивих и испуњених дана уз потпуно уживање у врхунској понуди - од хране до најситније услуге на броду.

Фото: cruiseyachtfreedom

Наравно, реч је о луксузном броду, па је потпуно јасно да је и услуга таква и да је пловидба врхунско путовање на којем је сваки дан другачији и посебан... Купање у кристално плавој води, далеко од других плажа, боравак у скривеним увалама, сјајна услуга, уживање у  врхунски припремљеној храни потврђеног мајстора кухиње - само је део онога што ово крстарење нуди. Ту је и купање на броду - у базену, али и ђакузију, сунчање и одмор на пространој бродској тераси, а они који желе још више - могу и да се окушају у спортовима на води.


Незаборавна и сигурна пловидба

Јадранским морем брод “Freedom” крстари од 2019. године, када је и саграђен, а реч је о броду дугачком 49 метара, ширине  8,50 метара. На броду има 20 кабина, а на њему може боравити 40 путника. Власник и капетан брода је Иван Ракуљић, који заједно са осмочланом посадом ово путовање чини незаборавним, удобним и сигурним.


Посета острвима значи и упознавање с богатом историјом и традицијом овог дела Хрватске што наравно доноси бројне локалне приче, легенде и наслеђе прошлости што ово путовање чини искуством које несумњиво треба доживети.

Током пловидбе наилази се и на места која су већ одавно уцртана на мапама туриста који желе специфичну врсту доживљаја - од гласног звука, па до тишине и мира. Тако неко бира Carpe Diem beach, која се налази у близини острва Хвар, преко пута истоименог града, а неко кампинг на Хвару.

На плажи Carpe Diem beach може се, наравно, провести и дан и ноћ -  ко шта воли. И док се током дана на овој луксузној плажи одмарају и купају туристи из целог света, сунчају уживајући у укусима великог броја освежајућих коктела и специјалитета медитеранске кухиње, али и оних много удаљенијих, они који се ка њој упуте током ноћи, уживаће у другачијем проводу - снажном звуку, игри светла и звука и забави до јутра. Посебна је понуда глампинг или гламурозни кампинг - у близини Јелсе на Хвару. Они који ову врсту камповања воле, а реч је о камповању на нешто другачији начин од оног уобичајеног - на правом су месту. У хладовини борове шуме смештено је неколико луксузних шатора са свим што таква врста луксуза нуди - од смештаја до модерно опремљене кухиње. Ипак, то је одмор у природи, уз соларне панеле и башту у којој се плодови могу убрати, у којој је се тишина највише чује и где и домаћини и гости воде рачуна да не сметају животној околини и окружењу већ постану њихов део.

Добрила Млађеновић

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести