Писма Грете Гарбо откривају колико је била усамљена

ЛОНДОН: Колекција писама америчке глумице шведског порекла Грете Гарбо, која ће се ускоро наћи на аукцији, откривају колико је ова најенигматичнија звезда Холивуда била усамљена.
greta garbo
Фото: Youtube Printscreen

Колекција од 36 писама, написаних између 1930. и 1940. године приказују "усамљену и изоловану жену", преноси ББЦ.
Гарбо, која је била дистанцирана од медија, упркос огромној слави, све до смрти 1990. године остала је велика мистерија.
Колекцију писама у продају ће 12. децембра пустити лондонска аукцијска кућа Сотби.
У писмима, које је Гарбо писала блиским пријатељима у Шведској, описивала је своју депресију и како је живот на Беверли Хилсу желела да замени за шведску природу.
"Последњих неколико дана овде су тако сиви и доста размишљам о Тистаду. О летима тамо када пада киша и када нас обузима та чудесна меланхолија", написала је Гарбо у једном од писама.
Она је написала да је у Холивуду скоро увек сама и да често разговара сама са собом.
"Возим се на плажу и шетам и то је увек чудесно. Али то је то", написала је у писму упућеном Марији Вахтмајстер, шведској грофици 1939. године.
Она је писала и како је разочарана изменама направљеним у филму "Жена са два лица" у коме се последњи пут појавила на великом екрану, 1941. године.
Гарбо је снимила 28 филмова и била је позната као "божанство", али и као велики пустињак - одбијала је да даје интервјуе, аутограме, да се појављује на премијерама и да одговара на писма обожавалаца док је живела на Беверли Хилсу.
Након што се пензионисала, као 30-годишња жена, преселила се у Њујорк и живела сама у апартману на Менхетну.
Никада се није удавала, нити је имала децу.
Почетна цена њених писама, у којима описује детаље живота у Холивуду, а која су чували њени пријатељи, процењена је на 15.000 до 20.000 фунти.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести