Тур де Фрушка: Од 20. до 22. маја Врдник центар бициклизма и спорта

НОВИ САД: На обронцима Фрушке горе, на 25 километара од Новог Сада и 75 километара од Београда, крај маја биће обележен несвакидашњим спортским догађајем, који ће обрадовати све љубитеље природе, бициклизма, здравог живота и спорта уопште. Од 20. до 22. маја Врдник ће постати центар бициклизма и спорта.
planinski biciklizam, pixabay
Фото: pixabay.com

Манифестација Тур де Фрушка је манифестација спортско рекреативног карактера намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, а сви који је посете ће  бити  у прилици да се такмиче, како у бициклизму тако и у траил спортском изазову.  Поред промоције спорта, циљ ове манифестације је и промоција покрајинске привреде, која ће се свим посетиоцима представити на Ноћном Базару, на којем ће своје место за промоцију имати и туристичка област, представљајући културна дешавања, и туристичке организације из целе Војводине.

Када је спорт у питању, као главна ствар манифестације Тур де Фрушка, такмичари ће моћи да се пријаве за МТД маратон, рекреативног карактера, траил трку, трку за најмлађе посетиоце „Гас гас“, а као најатрактивнија издваја се прва Е – бике трка „Велика награда Врдника“. За сваку од  трка обезбеђене су  прве три награде у категоријама за мушкарце и жене.  Будући да се манифестација одржава на војвођанској најпознатијој планини, посебан изазов такмичарима и самим тркама предстваљају стазе, које пружају несвакидашњи визуелни али и спортски доживљај.

Стаза С – 15 километара

Стазу С ће користе траил тркачи за Invictus trail tdf challenge, такмичари за МТБ маратон С као и такмичари за Ебајк велику награду Врдника.

Стаза М – 38 километара

Ову стазу ће користити такмичари за МТБ маратон М.

Стаза Л – 58 километара

Ову стазу ће користити такмичари за МТБ маратон Л.

Стаза друмске вожње – 48 километара

На овој стази се неће одвијат званична трка, већ промотивна друмска вожња, за све аматерске уживаоце планинске вожње бицикла.

Поред великог броја спортиста и пријављених такмичара из целе Србије, региона и Европе, значај ове манифестације, као и колико је и зашто важно да се догоди у месту Врдник препознала је, пре свега,  Покрајинска влада АП Војводине, која је главни покровитељ манифестације, затим Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Нови Сад, Туристичка организација Војводине – ТОВ, Туристичка организација Новог Сада – ТОНС, Општина Ириг, Национални парк Фрушка гора, Дом здравља Нови Сад.

Пријаве такмичара

Колико је манифестација Тур де Фрушка значајан догађај, говори у прилог и чињеница да се до сада пријавило преко 500 такмичара, но како организација жели да овај догађај привуче што већи број посетилаца и такмичара пријаве су отоврене до почетка манифестације, па тако сви који желе да учествују могу да се пријаве на следећи начин:

Заинтересовани могу да се пријаве преко сајта https://trka.rs/event/279/, а износ стартнине је 2,500 рсд до 15. маја, односно, 3.500 након тога.

У стартни пакет улазе мајица, такмичарски број, финишерска медаља, окрепне станице, сервис за бицикл.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести